Risan-Žabljak do sredine jula

Bez autora
Apr 19 2010

Put Risan-Žabljak biće završen ovog ljeta, a do 15. maja biće probijene dvije, od tri preostale trase, u dužini od 13 kilometara, od Grahova preko Osječenice do Vilusa. Da bi ispunili planirane rokove radi se i po noći, a već ovih dana predstoji i asfaltiranje pripremljene dionice. Probijanje 7,5 km puta od Grahova do Osječenice, 5,5 km do Vilusa, uz tunel Ivica u Grabovici kod Šavnika, predstavljaju posljednje dionice na 139 km dugoj budućoj magistrali od Boke do Žabljaka, započetoj prije 15 godina. Kao značajna alternativna istaknuta je dionica prema Srbiji. Put Risan – Žabljak koštaće oko 120 miliona eura.

Risan-Žabljak do sredine julaPut Risan-Žabljak biće završen ovog ljeta, a do 15. maja biće probijene dvije, od tri preostale trase, u dužini od 13 kilometara, od Grahova preko Osječenice do Vilusa, saopštili su ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Andrija Lompar i direktor Direkcije za saobraćaj Veselin Grbović.

Oni su obišli danas dionice puta Grahovo-Osiječenica i Šavnik-Grabovica-tunel „Ivica".

«Da bi ispunili planirane rokove radi se i po noći, a već ovih dana predstoji i asfaltiranje pripremljene dionice», kazao je Grbović, dok je Lompar precizirao da probijanje 7,5 km puta od Grahova do Osječenice, 5,5 km do Vilusa, uz tunel Ivica u Grabovici kod Šavnika, predstavljaju posljednje dionice na 139 km dugoj budućoj magistrali od Boke do Žabljaka, započetoj prije 15 godina.

On je ovaj put istakao kao značajnu alternativnu dionicu porema Srbiji, nazvavši je i «žilom kucavicom».

Put Risan – Žabljak koštaće oko 120 miliona eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik